Izolowane nasiona papryki chili z uwzględnieniem gatunku
W tej kategorii produktów wszystkie odmiany zostały rozdzielone na poszczególne gatunki:
- Capsicum annuum
- Capsicum baccatum
- Capsicum chacoense
- Capsicum chinense
- Capsicum frutescens
- Capsicum mutant
- Capsicum pubescens
- Capsicum recurvatum
Wszystkie nasiona będące w ofercie są izolowane oraz pochodzą z własnej uprawy. Nie kupujemy owoców od innych producentów w celu pozyskiwania z nich nasion. Cały proces uprawy jak i izolację można śledzić na naszych Social mediach oraz kanale YouTube. Uprawa prowadzona jest w sposób staranny, w zależności od metody uprawy przy użyciu nawozów mineralnych oraz organicznych firmy CANNA.
Black Bhutlah - nasiona
Black Bhutlah w mojej ocenie to jedna z najmocniejszych papryk jakie kiedykolwiek jadłem. Jej ostrość powoduje odrętwienie i zaczerwienienie twarzy już nawet w małych ilościach. Owoce wewnątrz ociekają olejożywicą kapsaicyny i wyróżniają się silną goryczą super hotów.
Black Gems - nasiona
Piękna papryka mająca czarne owoce przechodzące w purpurową czerwień. Jest bardzo podobna do Black Pearl, ale kształt owoców to stożek skierowany do góry. Liście i łodygi są zielono-fioletowe co dodatkowo nadaje jej atrakcyjności.
Bubblegum Chocolate - nasiona
Bubblegum Chocolate to zdecydowanie jedna ze smaczniejszych chili, o czekoladowo-brązowym kolorze i lekko wydłużonym kształcie. Podobnie jak wszystkie bubblegumy, ma wyjątkową cechę szypułki tego samego koloru co korpus owocu.
Little Devil Calabrese - nasiona
Little Devil Calabrese owoce są małe i skierowane ku górze, roślina jest krzaczasta i wytwarza wiele owoców, smak jest doskonały i pikantność dochodzi do 50 000 SHU . Wśród papryczek chili, które nie należą do kategorii Super Hot, jest to dla mnie najlepsza Papryka, ponieważ nadaje się do każdego dania, na które chcesz ją przyprawić.
Moruglah Chocolate - nasiona
Moruglah Chocolate to super ostra krzyżówka dwóch odmian -7 Pot Douglah i Moruga Scorpion, które są dwiema z najostrzejszych papryk na świecie. Dojrzewają od koloru zielonego przez czarny do brązowego. Po zejściu ostrości wyróżnia się nutami smakowymi wędzonych owoców.
Paleno Tiger Variegata - nasiona
Siostra papryki Jalapeno pochodzenia meksykańskiego, jedna z najbardziej znanych dzięki swojej wszechstronności i niewielkiej ostrości, mimo tego że należy do gatunku chinense. Jest łatwa w uprawie. W odróżnieniu od klasycznej Jalapeno ta odmiana ma ciemne, nakrapiane na biało liście i fioletowe kwiaty. Pierwotnie owoce są zielone, następnie przechodzą w czerń by finalnie przyjąć piękne kolory przypominające Fish Pepper.
Pink Tiger - nasiona
Pink Tiger to jedna z najpiękniejszych i najsmaczniejszych chilli na świecie. Jest to skrzyżowanie Bhut Jolokia i Pimenta da Neyde, roślina jest bujna, a jej liście ciemnofioletowe. Owoce długie, zbliżające się w fioletu, dojrzewając przybierają różowo-kremowe smugi. Zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia pikanterii.
Ramirox - nasiona
Bardzo popularna w Europie papryka. Jest papryką słodką nie posiadającą ostrości, ale ma niezapomniany smak i aromat. Same krzaki są stosunkowo niskie co wynagradzają wysoką plennością.
Roxa De Cacho Multicolor - nasiona
Roxa De Cacho Multicolor to odmiana ozdobna o baryłkowatym kształcie. Jej owoce są czerwone z czarnymi plamami a liście często przejawiają variegację. Doda pikanterii w wyglądzie kuchni, pokoju czy balkonu.
Skunk Red - nasiona
Skunk Red to skrzyżowanie dwóch ciekawych MA Wartryx i 7 Pot Cardi. Owoce rosną dość duże i mają mocno nieregularny kształt. W smaku poza ostrością jest lekko owocowy. Czasami może pojawić się ogonek.
Aji Lemon Drop - nasiona
Jedna z najbardziej popularnych papryczek, Aji Lemon, nazywana również Lemon Drop. Żółty stożkowaty kształt, pikantne, ale nie za bardzo owoce, z cytrusowym posmakiem. Jak wszystkie Aji, roślina jest bardzo wysoka i plenna.
Aji Putapario - nasiona
To wyjątkowo rzadko spotykana odmiana i gatunek papryki chili. Jej naturalne środowisko to lasy Ameryki południowej. Należy do odmian bardzo plennych, a jej owoce przypominają owoce jagody Goi. Ścianki owoców są bardzo cienkie, a wnętrze owocu wypełnione dość słodkim płynem, który po krótkiej chwili potrafi zdziwić ostrością.