Nasiona papryki chili
Odkryj szeroki wybór wysokiej jakości nasion papryki chili, które zapewnią Ci wyjątkowe i aromatyczne plony. Nasza kolekcja nasion to kwintesencja różnorodności od łagodnych odmian aż po palące papryki chili. Dzięki naszym starannie wyselekcjonowanym nasionom, będziesz mógł rozpocząć własną przygodę z uprawą papryki chili, czerpiąc z bogactwa smaków i intensywności.
Niezależnie od poziomu doświadczenia, nasza oferta zapewnia różnorodność odmian, aby zaspokoić nawet najbardziej wymagających miłośników ostrego jedzenia. Rozpocznij swoją uprawę z naszymi nasionami papryki chili i stwórz swój osobisty ogród pełen smaku i intensywności!
Apocalypse Scorpion Chocolate - nasiona
Apocalyspe Scorpion Chocolate ma niezwykle silny zapach i daje obfite plony. Według mnie jest najostrzejszym wariantem Scorpionów. Pochodzi z Trynidadu i była to najostrzejsza chili na świecie końcowo wyparte przez Carolina Reaper.
7 Pot Katie - nasiona
Skrzyżowanie Red Trinidad 7 Pot i Naga Viper. Ta papryka pochodzi z Wielkiej Brytanii jako ich najostrzejsza papryka i została stworzona przez Nicka Durana. Owoce 7 Pot Katie dojrzewają od zielonego do ciemnoczerwonego lub żółtego i smakują bólem!
Aji Lemon Drop - nasiona
Jedna z najbardziej popularnych papryczek, Aji Lemon, nazywana również Lemon Drop. Żółty stożkowaty kształt, pikantne, ale nie za bardzo owoce, z cytrusowym posmakiem. Jak wszystkie Aji, roślina jest bardzo wysoka i plenna.
Piri Piri - nasiona
Istnieje wiele odmian Piri Piri: Birds Eye, African Devil itp. To odmiana Birds Eye ma cienkie, ku górze owoce o klasycznym kształcie rogu, ma kolor czerwony, jest niską rośliną, ale bardzo plenną.
Czech Black - nasiona
Papryczka chili pochodzenia czeskiego, jedna z najbardziej znanych dzięki swojej wszechstronności i niewielkiej ostrości. Należy do łatwych w uprawie. Można jeść je czarne lub dojrzałe - bordowo-czerwone.
Dragon's Breath - nasiona
Odmiana papryki habanero (Capsicum chinense), wyhodowana przez Walijczyka Mike’a Smitha w 2017 roku. To obecnie pierwsza pod względem ostrości papryka na świecie wyprzedzająca Carolina Reaper. To nie jest papryka dla początkujących..
Midnight Bubblegum - nasiona
Wyglądem przypomina Bubblegum 7 Pot Purple Mamp ale.. Ostateczne dojrzewanie tych owoców zajmuje dużo czasu. Ostrość jest na poziomie klasycznego Bubblegum, ale owoce mają grubszą ściankę. Wspaniałe rośliny, piękny ciemny odcień liści, mają tendencję do bardzo wysokiego wzrostu. Ostateczną dojrzałość rozpoznasz, kiedy owoce będą miały jasnofioletowy odcień i będą lekko miękkie w dotyku.
Naga Colt Bubblegum Red - nasiona
To nowa ciekawa odmiana powstała w połączeniu Naga Jolokia z Bubblegum Red. Dzięki temu powstała odmiana Ghost Pepper, która łączy w sobie ostrość byłej najostrzejszej papryki świata z cytrusowym aromatem i smakiem lekkiej gumy balonowej. Należy do odmian bardzo plennych, dając 1,5-2kg z jednego krzaka.
BBG 7 Pot MAMP Red - nasiona
Bardzo plenna odmiana o ciemnych liściach, owoce dojrzewają na zielono/czarno do całkowicie intensywnej czerwieni, nierzadko spotyka się owoce z ciemnymi paskami lub plamami. Ostrość nie jest bardzo uderzająca, smak jest intensywny, owocowy i długotrwały z silną słodyczą.
Avalanche of Fire - nasiona
Avalanche of Fire to papryka, której nazwa wskazuje, że to płynący ogień. Jest to krzyżówka papryki Naga Jolokia z.. no właśnie? Pędy i liście sią ciemno zielone, fioletowe i czarne. W zapachu papryka przypomina kwiaty fioletowego bzu, a smak - pozbawiony jest goryczy, pozostaje tylko gorycz porażki po pokonaniu przez tak piękną odmianę.
Skunk Red - nasiona
Skunk Red to skrzyżowanie dwóch ciekawych MA Wartryx i 7 Pot Cardi. Owoce rosną dość duże i mają mocno nieregularny kształt. W smaku poza ostrością jest lekko owocowy. Czasami może pojawić się ogonek.
Chiltepin Cappuccino - nasiona
To bardzo rzadka i specyficzna odmiana, bardzo plenna. Należy do dzikich odmian, rosnących na stałe w lasach ameryki południowej. Owoce są małe, w kolorze kawy z mlekiem ale ich smak jest mocno skondensowany i potrafi zadziwić ostrością. Kwiaty są białe jak przystało na Capsicum annuum. Idealne do marynowania w całości.